Boken ”Livet Hivet Döden”

Livet Hivet Döden av Peter Roth. Publicerad på Visto förlag 2020.

Efter några års kämpande har jag nu skrivit färdigt min bok med titeln LIVET HIVET DÖDEN och fått den publicerad. Det känns fantastiskt!

Här är kan du beställa boken: Adlibris och Bokus och Visto förlag.

Ovan: TV4 Nyhetsmorgon juli 2020. Nedan: Tidningen Accent

Klicka på länkarna nedan för att se min medverkan i olika media:

• TV4 NYHETSMORGON.

• Författarsamtal på Umeå Pride 2021

• RADIO P4 STOCKHOLM (spola fram 74 minuter i programmet)

• Tidningen ACCENT

• ALKISPODDEN

• TOLVSTEGSPODDEN.

• Tidningen SOCIAL POLITIK.

PRESSRELEASEN från Visto förlag.

• Intervju i tidningen QX.

• BOKRELEASE på Noaks Ark 12 oktober

• Läs om NOAKS ARKs podden

• Lyssna till intervjun i NOAKS ARKs podden.

PÅ GÅNG:

• Författarsamtal på Storumans bibliotek

I maj 2019 medverkade jag i ”Malou efter tio” på TV4 angående hur det är att leva med hiv som 50+. Här är länken till det avsnittet.

Här kan du läsa boken ”Leva Livet” online.

Jag har också fått ett pris: ”Peter Roth, Sweden. Tupilak, Nordic organization of rainbow culture workers, in honored to inform you that you have been awarded the 2020 Thor’s Hammer award (for men) for promoting LGBT culture and human rights.”

Och helt fantastiskt också vilken fin feedback jag fått från mina läsare av Livet Hivet Döden. Eller vad sägs om detta urval:

”Under drygt 40 års arbete med missbrukare har jag mött ljus och mörker. När denna bok kom ut var det en sådan ljusglimt som visar att allt är mödan värt och att det finns hopp. Det är nu snart 20 år sedan jag mötte Peter Roth på väg ut ur mörkret. Beställ och läs!” (författaren, utbildaren och terapeuten Gunnar Bergström)

”Tack för möjligheten att få läsa Din bok! Kristallklar, ärlig och mycket välskriven! Du har stor skrivartalang! Så fint Du speglar Ditt eget liv mot det allmängiltiga. Och Du har verkligen mycket att berätta!”

”Hej Peter, tack för att du delade din starka livshistoria med oss läsare. Ett viktigt budskap om att, oavsett hur outhärdligt livet kan te sig, antalet utmaningar och dalar längst ens väg, kan det vända och blir bra, ibland till och med så mycket bättre. Det slog mig när jag läste din berättelse, vilken skillnad enskilda individers bemötande kan ha på vilken väg man tar, vare sig det är en dömande blick eller ett vänligt leende… Det påminde mig också om hur avgörande mitt eget bemötande kan vara, inte bara i förhållande till t.ex. sjukvård och arbetsmarknad, men även i vardagliga situationer såsom gentemot kassörskan i matbutiken eller den hemlösa mannen på gatan.”

”En livsberättelse om kamp, mörker, rädsla och svaghet, men också om ljus i livet, om en människas kraft och kärlek. Intressant, tankeväckande hoppfull och spännande!”

”Herre min skapare vilken bra bok och vilken resa du har gjort. Fantastiskt!”

”Så bra beskrivning av hur det var, så naket , så ärligt. Många igenkänningsfaktorer! Tack”

”Tack Peter för att jag fick köpa din fantastiska bok. 
Du skriver på ett sätt som gör att du kommer nära och din bok ger hopp, vilket verkligen behövs idag. Utan att dela dina erfarenheter skapar boken den känslan även inom mig. (Vi bär alla något). Jag kommer att varmt rekommendera din bok till andra.”

”Vilken ärlig och härlig bok du skrivit. En resa genom kärlek och glädje och genom sorg och smärta. En bok som stärker mig, tack Peter ❤️”

”Nu Peter Roth har din bok landat både hos mig och i mig. Så bra skriven! Härlig och snygg layout. Läcker med dikter som beskriver kommande kapitel. Vilket eländigt liv du levde och vilken enorm förändring du genomfört!!! Beroendesjukdomen är i sig svår att förstå. Hur stark den är! Du beskriver så bra hur skammen och beroendet dansar denna dödliga dans. Så fint att du delar detta med världen!”

”Jag är helt tagen. Har både gråtit, förundrats och jublat när jag läst. Vilken själslig, mental och fysisk resa du gjort.”

”Nu har jag läst dej, berörts, upprörts, tårar å mycket igenkännande… Hur mycket en människa lever sig igenom, av smärta, sorg… Ofattbart fattbart… Tack du är så modig å vacker i den stora sårbarheten å kraften du visar å står i.”

”Du beskriver och förmedlar känslor av skam, sorg, oro, frustration, maktlöshet m m på ett påtagligt sätt. Även tillfrisknande är en resa som jag kan känna igen och med glädje tar del av din. Beskrivning av hur det känns att leva med HIV är berörande men hoppfull. 
Och till sist: Jo Peter, du smittar! Men det är inget att vara rädd för. Du smittar respekt, kärleksfullhet, omtanke, omvårdnad och alla andra andliga principer.”

”Jag tycker att det är en fantastisk bok. Väldigt ärligt, modig och vackert skriven berättelse. Otroligt imponerande och lärorik. Jag har fått möjlighet att titta på missbruksvården från insidan och jag har fått ett helt annat perspektiv på den hela. Och det behövde jag verkligen. Jag har lärt mig mera om patienternas perspektiv och hur känsliga och sårbara människor är under vissa omständigheter och att man behöver en bekräftande kram då.😃 
Och din dagbok om under behandlingen är helt fantastisk. Tack att du publicerar det. Vilken strid har du vunnit Peter! Helt otroligt. Jag är så berörd och så glad för din skull.”

”Hej Peter! Boken kom igår em. Jag sträckläste den. Det var en riktig höjdare. Och du har sån distans trots all kamp. Så bra att du skrev den. Du är så modig. Trots att man har facit är spänningen hög hela tiden. Kram ❤”

”Hej Peter, jag fick idag din bok med posten och har ägnat resten av dagen till att läsa ut den. Det är en väldigt gripande bok du skrivit, vid flera tillfällen har jag torkat en tår. Ja, du duger❤️det har du alltid gjort för mig. Så modigt av dig att dela med dig och berätta. Vilken klok person du utvecklats till och vilken värme och vilket hopp du delar med dig av. En stor läsupplevelse!”

”Nu har jag läst dej, berörts, upprörts, tårar å mycket igenkännande… Hur mycket en människa lever sig igenom, av smärta, sorg… Ofattbart fattbart… Tack du är så modig å vacker i den stora sårbarheten å kraften du visar å står i”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s